zondag 17 maart 2013

Upcycle: Gordijn + Shirt = Kussen

Laatst had ik een avondje uit gepland, en dus kroop ik aan het einde van die middag mijn kledingkast in, om een kleine inventaris te houden: ik wilde natuurlijk wel leuk voor de dag (eigenlijk nacht) komen.
Toen vond ik helemaal weggestopt achter op een plank een shirt met een mooie vlinder op de rug inclusief glitter-kraaltjes en pareltjes. "O ja, die heb ik ook nog, waarom heb ik doe nooit aan?" dacht ik bij mijzelf..... einde van de avond wist ik het weer.... dat ding prikt!!!

Jammer, jammer, die doe ik dus niet meer aan.... What to do? Upcycle!
Ik had namelijk ook al een tijdje het idee om van al mijn doorzichtige lapjes (vitrage) een "stapel- kussentje" te maken, alles bij elkaar gezocht en uiteindelijk dus de vlinder uit het shirt geknipt.
Van de lapjes heb ik vier stapeltjes van vijf stukken geknipt en deze op elkaar gespeld.
Tip: Speld niet alleen de naad af, maar prik ook her en der wat spelden om schuiven te verkomen terwijl je naait. Daarna heb ik ze eerst gewassen om de losse draden te verwijderen. De draden die nog uitstaken heb ik netjes weg geknipt.

Vlinder erop gespeld, lintjes om de kussentjes dicht te kunnen binden en weer de kledingkast in, want ik had nog ergens twee vul-kussentjes zien liggen...

Hierbij het resultaat, twee lieve kussentjes:1 opmerking:

 1. Zo grappig, moest een beetje lachen toen ik de tekst las. Heel herkenbaar voor mij zoals je schrijft over dat prikken van de vlinder op het shirt. Zelf draag ik ook soms dingen lange tijd niet en als je het dan weer aan hebt denk je.....o jaaa, dan weet je weer waarom dat was.

  Maar nu dwaal ik toch een beetje af want ik wil je toch zeggen dat je kussens ongelooflijk mooi zijn geworden, heerlijk aanwinst en het geeft alvast een beetje een zomers gevoel.
  Geniet van een fijne week,

  Lieve groet,
  Josephine

  BeantwoordenVerwijderen