maandag 2 juni 2014

Baby Boy Boxkleed

Nog even en dan zijn we hier een mooi lief kindje rijker. En dat kindje heeft een kamertje nodig... bye bye hobby kamer! "Gelukkig" gaat manlief een grote kast voor mij maken en zal ik mijn voorraad eens serieus moeten gaan uitzoeken, want ik verbaas mij wat ik nu allemaal heb kunnen verzamelen in dat kamertje. Ik zit nu al op 15 verhuisdozen en het is nog niet leeg, oeps.... 
Maar het is wel een hele goede reden om wat te doen met spullen die ik nu tegen kom en kan omtoveren in iets wat we straks kunnen gebruiken. Zoals een stapel stof-coupons in blauw tinten, perfect voor een boxkleed!
Eerst ben ik de afmetingen (80x90) gaan opdelen in blokken, een paar grote vanwege een paar grote printjes en twee kleinere. En omdat het blokken-patroon zich herhaald blijft het ondanks de verschillende printjes, toch rustig. 
Toen heb ik de horizontale stroken aan elkaar genaaid en de naden plat gestreken, daarna de stroken aan elkaar genaaid, een rits tussen de voor,- en achterkant gezet (dit gaat veel handiger als de twee delen nog niet aan elkaar zitten!) en daarna de rest dicht genaaid. 
Het kleed is opgevuld met een een dubbelgevouwen, op maat gemaakt dekbedje, zodat alles in de was kan.
En toen had ik nog een hoop restjes....
Daar heb ik huisjes van gemaakt, gevuld met dun schuim, en ik heb er zelfs nog een vlaggenlijn uit kunnen maken en deze kado gegeven. 
Win-win toch? Boxkleed, (kado) hangertjes, vlaggenlijn en weer een paar centimeter ruimte! (^-^)1 opmerking: